Antwerp Phantoms sluit traditiegetrouw seizoen af met 6de ‘Indoor Pond Hockey Classic’

Vrijdag 20, zaterdag 21 en zondag 22 april sluit IJshockeyclub Antwerp Phantoms het seizoen af. En dit met een zesde editie van de Indoor Pond Hockey Classic, een ijshockeytoernooi voor recreanten. Ondanks de drukte op en rond Antwerpen trotseerden we de files en zijn een kijkje gaan nemen. Net te laat voor de groepsfoto, maar die komt of in ons e-magazine van donderdag 26 april of anders in het daaropvolgend magazine.

Christan Pierre coördinator van het evenement: “We zijn met dit toernooi gestart in 2013 en ondertussen is het uitgegroeid tot het grootste ijshockeytoernooi in België en omstreken”, “IJsbaan Ruggeveld sluit in mei voor de zomerperiode en om het ijshockeyseizoen feestelijk af te ronden, wordt de ijsbaan eind april traditioneel nog eens omgetoverd in een heus ijshockeycircus”.

In zes jaar tijd is dit toernooi uitgegroeid tot een succesvol event met internationale allure. “Opnieuw was deze zesde editie amper in 24 uur reeds volzet met 36 teams”, aldus Pierre. “Zo’n 90% van de deelnemers schrijft opnieuw in. Een bewijs dat het toernooi steevast op hun agenda staat dankzij de fantastische, broederlijke sfeer, de originaliteit van het event en uiteraard het Belgische bier.” Naast de Belgische teams nemen er deze editie opnieuw teams deel uit Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Noorwegen met als nieuwkomer Finland. “De meeste buitenlandse teams zijn trouwe bezoekers die speciaal voor ons toernooi naar Antwerpen komen, maar ook om de stad te bezoeken. Dat merken we trouwens steeds vaker bij de teams die afzakken naar ons toernooi. Ze komen enkele dagen eerder om Antwerpen te ontdekken.“

Speciaal aan het toernooi is dat het ijs van Ruggeveld wordt omgetoverd tot twee ‘ponds’ of vijvers en wedstrijden worden in de breedte gespeeld, zoals vroeger op de vijvers werd geijshockeyd. Zo’n 300 spelers van 36 teams afkomstig uit 7 landen zullen van vrijdag 20 april tot zondag 22 april tegen elkaar in het krijt treden, puur voor het plezier. Face-off om 20h00 op 20 april. Inkom gratis. Zaterdag tussen 20h en 20h30 is er tevens een demo van sledge hockey, de G-sport variant van ijshockey.

 

Reportage – Marc Demartin