Antwerp Phantoms sluit seizoen af met deelname aan jeugdtoernooi in Rusland

Als website en als e-magazine sportindekijker.be vzw volgen we veel sporten, met nadruk op sporten, verenigingen in en rond Antwerpen. We hopen op medewerking van clubs en verenigingen binnen deze zone en ook hebben we een wens om de zone uit te breiden. Een van de clubs die afgelopen jaren extra “in de kijker” stonden zijn de ANTWERP PHANTOMS.

We mochten dan ook rekenen op hun medewerking, ze leveren rechtsvrije en dus voor ons bruikbare foto’s en schreven neutrale teksten. Is dus een win-win situatie, verder deelden ze de links van onze pagina naar hun leden, met voor ons een voordeel dat we meer bezoekers hadden op website en meer lezers van ons magazine.

Zomer en dus einde seizoen voor veel sporten, niet lang daar ze kortelings weer gaan trainen voor volgend seizoen, vol spanning en veel wedstrijden en veel sport. We rekenen weer op hun medewerking en samenwerking, hopen dat dit een stimulans mag zijn en voorbeeld voor andere, clubs, organisaties die wensen “in de kijker” te staan, op website van www.sportindekijker.be

Christan Pierre: “Het ijshockeyseizoen 2017/2018 is sinds woensdag 30 mei definitief afgesloten voor ijshockeyclub Antwerp Phantoms. Dan keerde de club met een U12-team terug uit Rusland waar In Novomoskovsk van 25 tot 30 mei voor de zesde keer reeds werd deelgenomen aan het internationale jeugdtoernooi EuroChem Cup, vernoemd naar het gelijknamige bedrijf. “Het blijft een ongeëvenaarde ervaring voor zowel jeugdspelers als begeleiders”, aldus delegatieleider Sieg Van den Bosch. “In de afgelopen zes jaar hebben we het toernooi exponentieel zien groeien. Tijdens onze eerste deelname waren er slechts drie teams. Deze editie waren dat er twaalf uit acht landen: Rusland, België, Duitsland, Estland, Lithauwen, Finland, Zwitserland en de VS.” De Antwerpse club is zelfs een graag geziene gast op het toernooi. “We hebben de afgelopen zes jaar een ware fanbase opgebouwd in Novomoskovsk”, aldus de delegatieleider. “Scholen krijgen van de organisatie de kans om supporter te zijn van een team. Ondertussen staan de scholen blijkbaar in de rij om voor Antwerp Phantoms te supporteren. Heel fijn voor onze spelers.” Phantoms neemt deel aan het toernooi volgens de Olympische gedachte: deelnemen is belangrijker dan winnen. “Onze deelname staat vooral in het kader van ervaring opdoen. We spelen hier als het ware tegen jeugdige NHL-teams waarvan de spelertjes tweemaal per dag trainen, vòòr en na de schooltijd. Onwaarschijnlijk! We zijn dan ook onze sponsor EuroChem zeer erkentelijk om ons steeds uit te nodigen voor dit toernooi.”

 

Overzicht afgelopen seizoen

Op sportief vlak kende Phantoms afgelopen seizoen een beetje tegenslag. De play-offs in de BeNeLiga werden net niet gehaald. En zowel in de Belgische competitie als in de Bekercompetitie strandde het eliteteam in de halve finales.

 

BENE – 10de plaats van 13

DIV1 – 8ste plaats van 10

DIV3 – 9ste plaats van 9

U19 – 3de plaats van 8

U16 – 8ste plaats van 9

U14 – 8ste plaats van 12

U12 – zonder ranking

U10 – zonder ranking

U8 – zonder ranking

 

Leden geselecteerd voor Team Belgium

Traditiegetrouw leverde Phantoms spelers voor de verschillende nationale teams.

Heren: goalies Mike Jansen en Arthur Legrand en spelers Bram Klijsen, Bert Van den Bogaert en Sean McCann-Coppens.

Dames: Cato Boon & Lotte De Guchtenaere – zilver op Kwalificatietoernooi in Sofia

U20: Tex Claessen & Akke Klijsen

U18: Akke Klijsen en Wannes Moons samen met coach Mark Fransen goud op WK in Turkse Erzurum

 

Voor de zesde keer organiseerde de club de Indoor Pond Hockey Classic, het grootste toernooi voor recreatieve spelers in West-Europa. Zo’n 300 spelers van 36 teams uit 6 landen (BEL, NED, FRA, GER, GBR, NOR) verbroederden een gans weekend in april waarbij zo’n 300 wedstrijden werden gespeeld.
Voor de zesde keer organiseerde de club de Indoor Pond Hockey Classic, het grootste toernooi voor recreatieve spelers in West-Europa. Zo’n 300 spelers van 36 teams uit 6 landen (BEL, NED, FRA, GER, GBR, NOR) verbroederden een gans weekend in april waarbij zo’n 300 wedstrijden werden gespeeld.

6de Indoor Pond Hockey Classic

Geef een reactie

Pin It on Pinterest