Antwerp Phantoms schaatst 2018 uit met verlies – Girls Hockey Day groot succes

Vrijdag (12/12/2018) werd uitgespeeld in Den Uithof in Den Haag tegen HYS HOKIJ. Het werd een moeilijke wedstrijd tegen een sterk Den Haag dat door zo’n 2500 supporters naar de overwinning werd aangemoedigd. In de eerste periode zijn beide teams aan elkaar gewaagd. De thuisploeg scoort pas in de 15de minuut en met deze eerste goal wordt dan ook een ‘Teddy Bear Toss’ ontketend waardoor duizenden knuffels op het ijs belanden. Een Kersttraditie in het ijshockey die is overgewaaid uit Canada. Phantoms zorgt voor verweerwerk in de 2de periode en na amper 40 seconde knalt Akke Klijsen de puck tegen de Haagse netten. De Haag overklast echter de Antwerpenaren en loopt enkele doelpunten uit. Dan wordt de wedstrijd bitsig langs beide zijden en stapelen de strafminuten zich op. Phantoms trekt aan het kortste eind en verliest de wedstrijd. Eindscore: 11-3 (1-0; 4-1; 6-2) met doelpunten van Akke Klijsen, Jr. Van Noten & Van den Bogaert.

Zaterdag ontving Antwerp Phantoms de Leuven Chiefs op het Ruggeveldse ijs. Opnieuw deden domme straffen de Antwerpenaren de das om. Het eerst doelpunt van de bezoekers viel in een powerplay en de toon was meteen gezet. Chiefs liep drie doelpunten uit via powerplays en de thuisploeg moest in de achtervolging. Phantoms kan zijn stempel niet drukken op de wedstrijd en druipt verslagen af naar de kleedkamer.

“De straffen blijven ons parten spelen”, aldus Coach Peeters. “Dit seizoen is duidelijk een leerproces. Met dit jonge team blijft onze focus op de toekomst.”

Jeugd- & lagere reeksen

U19: Antwerp Phantoms vs. Liège Bulldogs:

U16: Mechelen Sharks vs. Antwerp Phantoms: 18-1

REC: Antwerp Phantoms vs. Charleroi Red Roosters: 5-0 (Forfait)

REC Friendly: Old Antwerp Phantoms vs. Vintage Ice Holes: 10-13


Afgelopen zaterdag 22 december organiseerde Antwerp Phantoms een ‘Girls Hockey Day’, een ijshockeymoment enkel voor meisjes en dames. Zo’n 70-tal speelsters tekenden present, alsook het Nationale Damesteam waarvan de speelsters optraden als ‘buddies’ voor de andere meisjes en dames. “Een groot succes”, aldus coördinator Tina Moons. “Iedereen beleefde een fantastische Girls Hockey Day. Wordt ongetwijfeld vervolgd.”

 

 

 

 


Verslag zijnde de teksten en foto’s Christian Pierre