Antwerp Phantoms plaatst zich voor Play-Offs Beker van België

Afgelopen weekend stond opnieuw volledig in het kader van de Bekercompetitie voor het team van Coach Buck Rombouts. Vooral de thuiswedstrijd op zaterdag tegen Mechelen Sharks beloofde spektakel. Sharks, met een hele reeks oudgedienden van Phantoms, was op zoek naar revanche na de 2-7 nederlaag in eigen huis vorige maand. Phantoms was gewaarschuwd want Sharks had reeds bewezen te kunnen stunten de afgelopen weken. Tot twee maal toe liep Phantoms uit, maar de Maneblussers knoopte telkens opnieuw aan bij de Sinjoren. Na een 4-2 op het scorebord, leek het duel beslist. Niets bleek minder waar. Halverwege de derde periode dichtte Sharks opnieuw de kloof. In ware thriller-stijl viel de beslissing bijgevolg in de laatste minuten. Met minder dan twee minuten op de klok knalde McCann-Coppens de puck in de Mechelse netten. Sharks probeerde nog op zoek te gaan naar de gelijkmaker door de goalie te vervangen en een zesde veldspeler in te zetten, maar een snelle Bartak benutte het Mechelse puckverlies en werkte de wedstrijd af met een ‘empty netter’. Eindscore: 6-4 (1-1; 2-1; 3-2) met doelpunten van Van Noten, Theunis (2), Pittoors, McCann-Coppens & Bartak.

Zondag wachtte een zware dobber tegen HYC in Herentals waarbij Phantoms drie punten liet liggen. Eindscore: 10-4 (7-1; 0-3; 3-1) met doelpunten van Pittoors, De Winter, Van den Bogaert & Van Noten.

Jeugd & Lagere Reeksen

U19 verloor in Mechelen met 7-11 van Sharks. U16 verloor op Ruggeveld met 7-16 van Mechelen Sharks. U14 verloor thuis met 2-13 van Charleroi Red Roosters. U12 verloor in Leuven met 14-0 van Chiefs. Recreanten speelden op Ruggeveld vriendschappelijk tegen Ghent Ghosts het werd 5-5.

Wedstrijden op ijsbaan Ruggeveld
11 november
Geen – ijsbaan gesloten wegens feestdag.

12 november
U19 – Deurne – 20h30 – Antwerp Phantoms vs Leuven Chiefs

Antwerp Phantoms op verplaatsing
11 november
U14 – Luik – 9h00 – Bulldogs Liège White vs Antwerp Phantoms

U12 – Leuven – 11h30 – Leuven Chiefs vs Antwerp Phantoms
U19 – Gullegem – 20h00 – Gullegem Jets vs Antwerp Phantoms
DIV1 – Hasselt – 20h45 – Limburg One vs Antwerp Phantoms
12 november
DIV3 – Turnhout – 20h00 – Turnhout Tigers vs Antwerp Phantoms