Antwerp Phantoms pakt eerste punten in BeNeLiga

Afgelopen weekend was opnieuw een dubbel wedstrijdweekend voor Antwerp Phantoms, ditmaal  in het kader van de BeNeLiga. Vrijdag stond het team van Coach Rombouts voor een zware opdracht: een verre verplaatsing naar Den Haag tegen één van de sterkhouders uit de competitie. Antwerp Phantoms had geen schijn van kans en werd overklast door de thuisploeg. Eindscore: 13-3 (5-1; 5-1; 3-1) met doelpunten van Bartak (2) en De Winter.

Zondag werd er op eigen Ruggeveldse ijs gespeeld tegen Red Eagles Den Bosch. Het werd een spannende wedstrijd tussen twee teams die elkaars gelijke ware. Snelle en flitsende passes van de Antwerpenaren brachten het thuisteam vrij snel op een 2-0 voorsprong die kon worden bevestigd in de tweede periode met nog een derde treffer. In de laatste periode werd het spel wat bitsiger met regelmatige ‘uitstapjes’ naar de strafbank voor beide teams voor ‘roughing’. Phantoms consolideerde echter en de Antwerpse doelman kon het ijs verlaten met een eerste shut-out. Eindscore: 3-0 (2-0; 1-0; 0-0) met doelpunten van Dozin, De Winter & Van den Bogaert.

“Vrijdag waren we een maatje te zwak voor een sterk Den Haag”, aldus Coach Buck Rombouts. “Vandaag hebben we ons herpakt tegen Den Bosch. We moeten evenwel efficiënter voor het doel van de tegenpartij spelen want we hebben wel wat doelpunten laten liggen. Bijschaven is de boodschap. Uiteraard tevreden met de drie punten die we hebben gepakt.”

 Jeugd en lagere reeksen

DIV3 verloor in Heist-o/d-Berg met 1-8 van Hitmen.
U19 verloor in Luik met 7-5 van Bulldogs Liège.
U14 verloor in Luik met 10-2 van Bulldogs Liège.

Wedstrijden op ijsbaan Ruggeveld 4 & 5 november

4 november
U16 – 17h45 – Deurne – Antwerp Phantoms vs Mechelen Sharks
ELITE BVB – 20h30 – Deurne – Antwerp Phantoms vs Mechelen Sharks

5 november
U14 – 12h45 – Deurne – Antwerp Phantoms vs Charleroi Red Roosters
REC – 20h00 – Deurne – Antwerp Phantoms vs Ghent Ghosts

Antwerp Phantoms op verplaatsing 4 & 5 november

5 november
U12 – 17h50 – Leuven – Leuven Chiefs vs Antwerp Phantoms
ELITE BVB – 20h00 – Herentals – HYC Herentals vs Antwerp Phantoms
U19 – 20h15 – Mechelen – Mechelen Sharks vs Antwerp Phantoms