Antwerp Phantoms pakt dubbele punten in Bekercompetitie

Opnieuw een dubbel wedstrijdweekend in het teken van de Bekercompetitie voor het team van Coach Buck Rombouts. Na de overrompeling van Tigers met dubbele cijfers vorige week in Turnhout, zorgden de Antwerpenaren voor een ‘replay’ in eigen huis. Phantoms nam de leiding na amper 35 seconden in de eerste periode en drukte op het gaspedaal de ganse duur van de partij tot in de laatste minuut. Flitsend spel, rake passes en vooral een strakke afwerking van elke doelkans. Frustratie bij de tegenstander zorgde voor enkele onsportieve opstootjes met gevulde penalty boxes en een uitsluiting bij Tigers tot gevolg. Al bij al een spektakelwedstrijd en drie punten op zak in het Bekerklassement. “De jongens deden wat van hen werd verwacht”, aldus een tevreden Buck Rombouts. “Opnieuw punten sprokkelen die we in de eerste twee wedstrijden hebben laten liggen door een gebrek aan concentratie. We beginnen stilaan vlot te draaien.” Eindscore: 15-2 (5-0, 5-1, 5-1) met doelpunten van Bartak (hattrick), McCann-Coppens (hattrick), Van den Bogaert (2), Van Noten (2), De Winter (hattrick), Theunis & Mravec.

Zondag reisde Antwerp Phantoms af naar Mechelen om de face-off te nemen tegen Sharks. Evenwel een bijzonder treffen, want heel wat spelmakers bij Sharks zijn oud-gedienden van de Antwerpse club. Ook in deze wedstrijd bewees het team van Coach Rombouts dat de geel/blauwe machine geolied begint te draaien. In de derde minuut knalde de eerste Antwerpse treffer tegen de Mechelse netten. Opnieuw trapte Phantoms op het gaspedaal. Pas na drie doelpunten kon Sharks weerwerk bieden door een tegendoelpunt en dit lukte hen nogmaals halverwege de tweede. Phantoms bleek echter te sterk. Goalie Legrand sloot de toegang tot zijn doel volledig af terwijl zijn teamgenoten zowel in de tweede als derde periode telkens twee keer de puck voorbij de Mechelse doelman knalden. Eindscore: 2-7 (1-3, 1-2, 0-2) met doelpunten van Bartak (2), De Winter (2), Theunis, Van Noten & Dozin. “Een fantastisch weekend waarin hard is gewerkt”, aldus Buck Rombouts. “We staken alle punten die er te verdienen waren op zak. Ik ben zeer tevreden met de prestaties van mijn team.”

Jeugd- en lagere reeksen

Niet echt een top weekend voor deze categorieën. Vooral onze jeugdteams, met heel wat eerstejaars in elke categorie, betalen leergeld.

DIV1 verloor in Gullegem met 4-9 van Jets.
DIV3 verloor in Herentals met 4-14 van HYC Old Stars.
DIVREC speelde vriendschappelijk tegen Hasselt Dinoz en won met 12-4.
U16 verloor in Herentals met 20-0 van HYC Herentals.
U14 verloor op Ruggeveld met 0-8 van Turnhout Tigers.
U12 verloor op Ruggeveld met 2-11 van HYC Herentals

Wedstrijden op ijsbaan Ruggeveld 14 & 15 oktober

14 oktober
U16 – 17h45 – Deurne – Antwerp Phantoms vs Leuven Chiefs
ELITE BVB – 20h30 – Deurne – Antwerp Phantoms vs HYC Herentals 

15 oktober
U14 – 12h45 – Deurne – Antwerp Phantoms vs HYC Herentals Rood
DIV1 – 20h30 – Deurne – Antwerp Phantoms vs. Gullegem Jets

Antwerp Phantoms op verplaatsing 14 & 15 oktober

15 oktober
ELITE BVB – 18h15 – Heverlee – Leuven Chiefs vs Antwerp Phantoms

Hits: 827