Antwerp Phantoms overklast BeNeLiga competitieleider Kemphanen in eigen huis

Twee wedstrijden back-to-back tegen Eindhoven Kemphanen afgelopen weekend voor het team van Coach Buck Rombouts. Zaterdag op eigen ijs kregen de talrijke supporters een thriller van formaat te zien. Antwerp Phantoms achtervolgde hardnekkig Kemphanen dat via een vroeg doelpunt de periode leidde. De wedstrijd werd in een hoger tempo gezet en Phantoms speelde zeer aanvallend tot grote verrassing van Kemphanen, momenteel in leiderspositie van de BeNeLiga. In de tweede periode overstegen de Sinjoren zichzelf. Niet alleen werd de gelijkmaker in de Nederlandse netten geknald, maar door mooi samenspel nam Phantoms de leiding in de wedstrijd na een uitstekende en veelbelovende periode. In de laatste periode werd het duidelijk dat de wedstrijd een ware nek-aan-nekrace zou worden na de gelijkmaker van Kemphanen. Tot tweemaal toe raakte een schot van nieuwe aanwinst Bram Klijsen de Eindhovense doelpalen. De huidige competitieleider trok echter aan het langste eind door een late goal in de derde periode. Coach Rombouts haalde in de laatste minuut een sterk keepende Legrand van het ijs om met een zesde veldspeler de gelijkmaker te zoeken om de wedstrijd in Overtime te slepen, maar tevergeefs. Eindscore: 2-3 (0-1; 2-1; 0-1) met doelpunten van Van den Bogaert en Van Noten.

 

Met de nipte nederlaag nog in het achterhoofd, vertrok Antwerp Phantoms zondag dan richting Eindhoven. Daar bleek alvast dat een gebeten team beslagen het ijs betrad. De Antwerpenaren legden het tempo van de dag ervoor nog hoger en blauw/geel bleef als een stormram op de Eindhovense verdediging inbeuken. Met resultaat. Door zelf een hels tempo op te leggen, bepaalden de Phantoms het wedstrijdritme. De mannen van Coach Rombouts kwamen opnieuw terug van een 1-0 achterstand, maar ditmaal werd er niet meer achterom gekeken en verbreedden ze de kloof in de tweede periode. Ook penalty killings werden omgezet in aanvallend spel, zo werden er twee shorthanded goals gescoord. Eindscore: 3-7 (2-2; 0-2; 1-3) met doelpunten van Bartak, Mravec, De Winter, Pittoors, Bartek, Van den Bogaert en Bram Klijsen.

 

“Niettemin de nipte nederlaag thuis ben ik zeer tevreden”, aldus Coach Rombouts. “Kemphanen staat aan de leiding van de BeNeLiga. We hebben een jong team, maar ik merk een duidelijke progressie. Snellere counters, agressiever in de hoeken en ook een fysieker spel. We mijden het contact niet meer. We zijn duidelijk aan het groeien. Ook de teamspirit zit juist. Ik ben trots op de jongens voor deze vooruitgang. De gebroeders Klijsen die in laatste instantie naar ons zijn gekomen, zijn zonder meer een aanwinst voor het team. De harde werkijver begint vruchten af te werpen. Zeker in deze laatste wedstrijd hebben de jongens hun kunnen getoond. Zelfs met een man minder op het ijs scoren we tweemaal. Dat getuigd van karakter.”

 

Jeugd- & lagere reeksen

DIV1 verloor op Ruggeveld met 3-14 van IHC Luxembourg. DIV3 verloor in Maaseik met 17-0 van The Bone Crushers. U19 won in Luik met 0-26 van Bulldogs Liège. U14 won in Hasselt met 1-14 van Limburg One. U12 won in Gullegem met 0-5 van Jets. De Recreanten wonnen in Turnhout met 3-5 van de Turtles.

Wedstrijden op ijsbaan Ruggeveld 25 & 26 november


25 november
U12 – Deurne – 17h45 – Antwerp Phantoms vs Limburg One
DIV1 – Deurne – 20h30 – Antwerp Phantoms vs Turnhout Tigers
26 november
BeNe – Deurne – 20h30 – Antwerp Phantoms vs Nijmegen Devils
Antwerp Phantoms op verplaatsing 25 & 26 november
25 november
U16 – Montignie-sur-Sambre – 19h30 – Charleroi Red Roosters vs Antwerp Phantoms
BeNe  – Geleen – 20h30 – Laco Eaters vs Antwerp Phantoms
U19 – Herentals – 21h00 – HYC Herentals vs Antwerp Phantoms

 

Hits: 167