Antwerp Phantoms op het scherp van de snee

Op het scherp van de snee, zo zou je het afgelopen wedstrijdweekend van het team van Coach Buck Rombouts kunnen omschrijven. Zaterdag vertrokken de Antwerpenaren op road trip over de grens naar Geleen om er in het krijt te treden tegen Laco Eaters. Het werd een thriller van formaat waarin Phantoms van een 3-1 achterstand terug gelijk komt en zelfs de voorsprong neemt om dan net in de laatste seconde van de wedstrijd de match ongelukkig uit handen te geven. Eindscore: 6-5 (3-1; 1-2; 2-2) met doelpunten van Bartak (2), Van den Bogaert (2) en De Winter.

Zondag werd dan op Ruggeveld tegen Nijmegen Devils gespeeld. In een sterke eerste periode zag het er goed uit voor de Antwerpenaren. In de tweede liep het echter mis waardoor Devils 2 punten uitloopt. Een loeiharde treffer van team captain Bartek brengt Phantoms terug in de wedstrijd. De derde periode wordt op zoek gegaan naar de gelijkmaker, maar Phantoms maakt enkele verdedigende fouten die onmiddellijk worden afgestraft door de Nederlanders. Eindscore: 1-4 (0-0; 1-2; 0-2) met doelpunt van Bartek.

“We startten niet scherp genoeg bij de eerste face-off van de wedstrijd”, aldus Coach Rombouts. “We horen best thuis in deze competitie, de overwinning van vorige week tegen de competitieleider liegt daar niet om, maar we laten ons vangen door kleine onzorgvuldigheden en op dit niveau betaal je dat cash. Zeker in Geleen hadden we punten moeten pakken. Heel frustrerend.”

Jeugd en lagere reeksen

DIV1 verliest op Ruggeveld met 4-11 van Turnhout Tigers. U19 wint in Herentals met 3-6 van HYC. U12 verliest op Ruggeveld met 3-8 van Limburg One.

Wedstrijden op ijsbaan Ruggeveld 2 & 3 december

2 december

DIV3 – Deurne – 17h45 – Antwerp Phantoms vs Limburg One

U19 – Deurne – 20h30 – Antwerp Phantoms vs Bulldogs Liège White

3 december

U12 – Deurne – 12h45 – Antwerp Phantoms vs Bulldogs Liège

BNL – Deurne – 20h30 – Antwerp Phantoms vs Den Haag HIJS HOKIJ

Antwerp Phantoms op verplaatsing 2 & 3 december

2 december

BNL – Deurne – 20h15 – Zoetermeer Panters vs Antwerp Phantoms

3 december

U16 – Turnhout – 17h30 – Turnhout Tigers vs Antwerp Phantoms