Antwerp Phantoms laat eerste wedstrijd van Beker Play-offs wegglippen

Twee minuten onoplettendheid. Zo zou je de eerste wedstrijd van Antwerp Phantoms in de ‘Hel van Herentals’ in een reeks van ‘Best of Three’ voor de halve finale van de Belgische Beker afgelopen dinsdag 26 december kunnen samenvatten. “Gebrek aan concentratie de eerste twee minuten”, aldus een teleurgestelde coach Buck Rombouts. “We hebbende ganse wedstrijd moeten achtervolgen en dan maak je het jezelf heel moeilijk. Zeker tegen HYC.”

Inderdaad. Amper 25 seconden in de wedstrijd verschalkt HYC Antwerpse goalie Jansen. Amper één minuut later, gebeurt dat opnieuw en na vijf minuten scoort HYC een derde keer. De Herentalse supporters gaan uit de bol. De wedstrijd lijkt al gespeeld, maar niks is minder waar. Phantoms is hardhandig wakker geschud en verlegt het tempo. Hard werk van de Antwerpenaren loont in de tweede periode want amper een halve minuut in de periode knalt Bartak de puck voorbij de Herentalse goalie in een powerplay. Phantoms blijft drukken en amper enkele minuten later scoort Bartak opnieuw. Phantoms is terug in de wedstrijd, Herentals wordt uit de comfortzone geschud. Phantoms blijft echte achtervolgen en moet uiteindelijk de eerste Play-off wedstrijd uit handen geven. Eindscore: 7-5 (3-0; 1-2; 3-3) met doelpunten van Bartak (4) en De Winter.

“De eerste twee minuten hebben ons de das omgedaan”, aldus Coach Rombouts. “De score had er anders uitgezien. We herpakken ons. Woensdag hebben we een extra training en donderdag krijgen we op eigen ijs een nieuwe kans. Het kan nog alle kanten op.”

28 december – Wedstrijd 2 – Deurne – 20h00
30 december – Wedstrijd 3 – Herentals – 20h30 (indien nodig)