Antwerp Ladies zetten scheve situatie recht

Antwerp Ladies – Oudegem 3-2

Antwerp Ladies heeft zijn thuisreputatie opnieuw alle eer aangedaan. Nu werd vice-kampioen en bekerfinalist Oudegem in het verlies gespeeld. Door deze zege blijven de Sinjoren verrassend vlot meedraaien in de top zes.

Nochtans zag het er in de beginfase allesbehalve rooskleurig uit voor Coppens en co die in de eerste set receptioneel iets te vaak in de fout gingen. Dat was slechts een voorbode voor nog wat ergers want in set twee zag Antwerp alle hoeken van het veld en raakte het amper aan een degelijke aanval. De afstraffing was dan in die tweede set ook heel zwaar.

Peter Vergauwen
Uw fotoboek (Peter Vergauwen)

Wie dacht dat Antwerp nu compleet in elkaar zou stuiken, had het mis. Onder impuls van de sterk ingekomen Emma Gaens stoomde Antwerp vlot naar setwinst. Oudegem leek na een goede start in set vier makkelijk het laken naar zich toe te zullen halen, maar de thuisploeg knokte zich opnieuw op gelijke hoogte en wist zelfs een vijfde set uit de brand te slepen. In die vijfde set toonde de thuisploeg nogmaals haar vechtlust en wist ze totaal onverwacht, de zege binnen te halen.

Setstanden: 19-25, 10-25, 25-14, 25-21, 15-12