Antwerp Ladies zet Barbar Girls opzij in achtste finale voor Beker van België

De vrouwen van Barbar Girls hebben dinsdagavond de positieve lijn van de voorbije weken doorgetrokken. Ze wonnen hun achtste finale voor de Beker van België met 3-1 van Barbar Girls. In de kwartfinales ontmoeten ze nu Oostende, het team dat hen voorbije zaterdag van een derde opeenvolgende thuisoverwinning hield. Antwerp startte als een sneltrein en het liep direct 8-3 uit. De thuisploeg bleef constant druk zetten op de bezoekers en pakte in iets meer dan twintig minuten de eerste set

.

Antwerp bleef op een hoog niveau acteren in set twee, liep 15-8  en 18-9 uit. Dan haperde de plaatselijke receptie even en kroop Barbar Girls iets dichterbij. Opslagen van Van den Vonder en geslaagde aanvalspogingen van Ruysschaert zorgden voor 24-17, Gaens serveerde de set uit. De bezoekers namen het voortouw in set drie bij 4-5, maar dankzij de aanvallen van Sarah Coppens en de opslagen van Ruysschaert werd het al snel 9-5. De opslagdruk viel dan wat weg, de aanvalsters misten enkele kansen en Barbar Girls nam bij 10-12 over. Maar dankzij enkele aanvallende punten van Valencic en meerdere bloks van het duo Coppens – Van den Vonder liep de thuisploeg 21-17 uit en leek de wedstrijd gespeeld. Maar de thuisploeg stapelde dan de fouten in receptie op en Barbar Girls profiteerde om te milderen tot 2-1.

Met Valencic aan de opslag liepen de Antwerp Ladies direct 10-1 uit in de vierde set. Enkele plaatselijke opslagmissers en een beter aanvallend Barbar Girls zorgden ervoor dat de bezoeksters bij 19-16 nog even kwamen dreigen. De jonge Gaens zorgde dan voor de verlossing. eerste knalde ze de 20-16 op het bord, vervolgens serveerde ze de wedstrijd in één ruk uit.

Setstanden:25-17, 25-17, 23-25, 25-16.

Reactie aanvoerster Sarah Coppens

“Toch wel tevreden dat we ons voor de volgende ronde geplaatst hebben. In de eerste en de tweede set zetten we voldoende druk op hen en liepen we vlot 2-0 uit. In de derde set was de focus even weg waardoor zijn hun favoriete spelletje konden spelen en we de set verloren. Gelukkig pakten we de draad in de vierde set direct op en serveerde Sara ons naar een 10-1 bonus. Vanaf dat moment was het gewoon proberen controle te houden en die bonus vast te houden. We kenden nog wel een kleine dip waardoor ze tot op drie punten kwamen, maar uiteindelijk wonnen we nog met stevige cijfers de vierde set.