A_ArchiefVolleybal

Antwerp Ladies pakken gouden driepunter in & tegen Datovoc Tongeren

De Ladies van coach Cristina Moga hebben gisteravond weer op straffe wijze van zich laten spreken: met een droge 0-3 (19-25, 17-25, 17-25) gingen de Antwerp Ladies, duidelijk nog maar eens “on fire”, met 3 gouden punten aan de haal op het veld van rechtstreeks concurrent Datovoc Tongeren (dat vorige week nog met 1-3 was gaan winnen op het veld van Oostende). THUISMAKERS INTERFREIGHT Antwerp nestelt zich hierdoor stevig in de top-6 en behoudt zo uitzicht op een PO1-plaats. De weg is uiteraard nog lang, maar deze zege doet heel veel deugd, zowel bij de meisjes zelf als bij de entourage.

Antwerp startte zeer gefocust aan de wedstrijd , maar kon niet voorkomen dat de thuisploeg 8-5 voor kwam. De bezoekers haalden dan hun opslagwapen boven en ze serveerden Tongeren op een hoopje. De thuisploeg nam ook nog de beste start in set twee, liep 8-6 uit, maar een sterke Hanne Coppens en een zeer secure Jitse Verbinnen knalden de bezoekers naar een dubbele bonus. In de derde set nam Antwerpen direct de set in handen om vlot de drie punten mee te pakken uit Tongeren.

Reactie op zege Antwerpen van teammanager Jean-Marie Vankerkhove

“Dit zijn drie punten die ze ons niet afpakken. We hadden dit niet echt verwacht. Zeker niet nadat Tongeren vorige week met 1-3 ging winnen bij Oostende, wetende dat wij tegen datzelfde Oostende met 2-3 verloren.” toeval wil dat Antwerp Ladies woensdag opnieuw tegen Oostende moet in de kwartfinales van de Beker van België. “Misschien het moment om wat recht te zetten nadat we in de competitie een 2-1 en 23-20 bonus nog uit handen gaven.”