oldtimerssportnieuws

Antwerp Car Event 2019

Verslag – Marc Demartin

Voor de derde maal wordt het “Antwerp Classic Car Event” gehouden in het prachtige gemeente park van Brasschaat. Ook dit weekend kan men de officieuze start volgen van de tour Amical, die dit jaar plaats vindt in Griekenland.

 

Naast oldtimers zien we ook nieuwe wagens van onder andere Tesla, Lamborghini en Bentley. De oldtimer naast de nieuweling. Wegens de Antwerpse lage emissie zone (LEZ) is deze unieke happening verhuisd naar Brasschaat. Wat eerst een probleem scheen te worden is uiteindelijk een zege geworden. Meer ruimte, meer volk en meer wagens. Vorig jaar was het wel uitstekend weer en hadden er 15.000 mensen belangstelling voor dit event.

Dit jaar zijn de weergoden minder gunstig gezind en de fotograaf was getuige van hagel, wind en regen.

 

 

tour Amical start voor de zestiende maal, nu in Brasschaat, de longen van groot Antwerpen. Het is een meerdaagse van eigenaars en liefhebbers van oldtimers die dit jaar een rondrit maken in Griekenland tussen Athene, Patras, Spetses en Thessaloniki. “Dit jaar hebben zich 275 wagens ingeschreven”, vertellen Frank Crijns en Marc Reijntjes. “Die wagens zullen al zeker allemaal te bewonderen zijn en worden zaterdag en zondag ook op grote trailers gereden om verscheept te worden.