A_ArchiefDanceDansensportnieuws

Aanstaande zondag Vlaams kampioenschap Streetdance in Herentals

HERENTALS – Nu zondag, 22 april 2018, van 10 uur tot 18u30, vindt in Herentals het Vlaams Kampioenschap Streetdance plaats. De dansers strijden er niet enkel voor de titel van Vlaams kampioen, maar ook voor een plek op het nationaal kampioenschap van 12 mei in Gent.

 

Dansschool JayBeeS Dancers uit Turnhout organiseert het kampioenschap in de sporthal van het Sport-Vlaanderencentrum Herentals. Streetdance is een verzamelnaam voor de urban dansstijlen, zoals popping, house, wacking, breakdance,… Er worden 539 deelnemers  verwacht. Zij zullen in vier disciplines strijden voor de titel: solo, duo,  small group (vier tot zeven dansers) en formatie (vanaf acht dansers). Er treden 83 solo’s, 57 duo’s, tien small groups en 38 formaties aan.

 

 

 

 

Aan het Belgisch kampioenschap in de Gentse Topsporthal mogen enkel de besten uit het  klassement deelnemen. Bij de solo’s gaat dat om de top zestien, bij de duo’s om de top tien en bij de small groups en de formaties, om de top zeven. In verschillende categorieën kan het klassement nog wijzigen na het Vlaams kampioenschap, dus de dansers zullen zondag hun beste niveau moeten halen om zich te kwalificeren. 

 

Tekst – Edwin Mariën

Foto – Jolien Jacobs

voor meer info:
014 71 10 35 – jolien@danssportvlaanderen.be
www.danssportvlaanderen.be