Triatlon editie 2018 (Antwerpen)

De eerste editie van het Triatlon  feest is achter de rug: een kwart triatlon voor de sportievelingen en een ITU Worldcup met wereldtoppers. En dat het een succes zou worden, zagen we al aan het aantal inschrijvingen. Om de veiligheidsgaranties ta waarborgen voor de atleten, hadden we een limiet van 2.000 deelnemers vooropgesteld. Dat aantal werd vlug bereikt, en al lang voor de wedstrijddatum. Er was een wachtlijst en daar stonden al vrij vlug een paar honderd lopers te drummen om toch maar te kunnen deelnemen. In en rond het Mas is een ideale plaats om dit te laten gebeuren. We hoorden menig supporter zeggen :“het is hier precies om gemaakt, je hebt alles bij de hand, zuiver water, goed parcours om te lopen en fietsen. Hoewel het fietsen wel zwaar was door de vele kasseien in het parcours.

 

De dag begon vrij vroeg rond het MAS (Antwerpen), heel de dag zou het triatlon-wedstrijd worden. Het gerenoveerde Eilandje zou het decor worden voor drie verschillende reeksen. De recreanten, de jeugd en de pro’s.

 

Op het Atriat -podium treffen we Alexis Krug, de twee plaats werd ingenomen door Nick Thijs en op drie, toch nog een eervolle plaats voor Landen Dircken.  Onder de profs zagen we vier gekende Belgen: Marten Van Riel, Jelle Geens, Claire Michel en Valerie Barthélemy. De wedstrijd werd uiteindelijk gewonnen door de 25-jarige Jelle Geens, goed voor zijn eerste zege in een Wereldbekermanche. Hij haalde het voor de Nieuw-Zeelander Tayler Reid en de Canadees Tyler Mislawchuk.

 

We maakten een verslag en dat kunt u vinden in ons volgens e-magazine.


Een kort gesprek met een fiere schepen van sport:

 

 

Ludo Van Campenhout: ‘Antwerpen is fier om  het Port of Antwerp Triathlon  Festival  te organiseren. De omgeving van het MAS bleek daarbij de ideale locatie. In het Bonaparte- en Willemdok is er zuiver zwemwater en er is  ruimte om te lopen en te fietsen. Daarbij trachten we ook de overlast voor de buurtbewoners te beperken. ’

 

 

 

‘Vandaag was het weer ideaal voor een triatlon: niet te warm voor de sportbeoefenaar, geen regen en dus veel volk dat weer massaal kon genieten van dit topevenement. Dankzij Jespo konden ook de kinderen proeven van de triatlonsport. En tenslotte met  Jelle Geens nog een Belgische winnaar voor de wereldbekermanche. We zullen nu samen met de organisatoren de mogelijkheden voor een tweede editie bekijken.’