71 clubs rollen rode loper uit tijdens de ‘Week van de Gentse Sportclub’

De Gentse Sportdienst organiseert tussen 9 en 24 september 2017 de ‘Week van de Gentse Sportclub’. Samen met 71 Gentse sportclubs zet ze dan de deuren open voor het brede publiek. Op die manier wil de Sportdienst nieuwe sporters aantrekken en nog meer mensen vertrouwd maken met het uitgebreide aanbod van zowel de Sportdienst als dat van de vele Gentse clubs. Klik op foto voor programma 

Welke sportclub zit u als gegoten? Gentse volwassenen, senioren, kinderen en jongeren: iedereen die gebeten is door de sportmicrobe kan tijdens de ‘Week van de Gentse Sportclub’ gratis en vrijblijvend deelnemen aan een training, een initiatie of een demowedstrijdje bij een van de 71 deelnemende sportclubs.

De sporten variëren van paardensport tot torbal en fitness, van balsporten tot gevechtssporten en nog zo veel meer. Voor personen met een beperking is er een ruim aanbod met keuze uit initiaties bij tien clubs.

‘Gent heeft een bijzonder rijk landschap aan sportclubs: er zijn meer dan 1.000 clubs actief. De Sportdienst doet heel wat inspanningen om de Gentse clubs zo goed mogelijk te ondersteunen en elke Gentenaar de mogelijkheid te bieden om in clubverband te sporten. De ‘Week van de Gentse Sportclub’ is het ideale moment om uit te proberen welke club het beste bij jou past.’

Resul Tapmaz, schepen van Sport
De ‘Week van de Gentse Sportclub’ wordt voor de derde keer georganiseerd. Het initiatief sluit aan bij de Vlaamse ‘Maand van de Sportclub’ en de ‘European Week of Sport’ die in dezelfde periode worden georganiseerd.

Meedoen?

Deelname is gratis en vooraf inschrijven is niet nodig. Zoek gewoon een sportclub in de brochure en ga langs op een van de aangegeven momenten.