30ste Kapittelloop Brasschaat

De 30ste editie van de Kapittelloop vond plaats op zaterdag 2 september. De hoofdwedstrijd was de 10 miles. Voor elke deelnemer aan de 10 miles lag er een loopshirt klaar. Daarnaast werd er een wedstrijd over 8 km georganiseerd, en een wedstrijd van 4 km. De wedstrijden vonden  plaats in het centrum van Brasschaat. Bovenal blijft de Kapittelloop een sportief evenement voor iedereen.

Natuurlijk ontbrak een Kids’ Run niet op het programma, met afstanden van 400 m en 800 m. En speciaal voor families, bedrijven en verenigingen was er een aflossing met 4 lopers. Elke loper legde een ronde af van 4 km. Brasschaat engageerde zich als ‘gezonde gemeente’. Wie is de fitste, gezondste familie, bedrijf of vereniging?

De Kids’ Run ging van start om 19u00 op de verkeersvrije Bredabaan. De andere wedstrijden gingen gezamenlijk van start om 19u15. Er werd een snelle omloop van zo’n 4 km uitgetekend op en rond de Bredabaan, met start en aankomst aan de kerk van Brasschaat.

Ook nu ondersteunt AC BREAK een goed doel met dit evenement. Dit jaar schenken we per inschrijving 1 € aan de ‘cliniclowns’.

De resultaten van de Kapittelloop staan online

Tekst: AC Break
Foto’s: Pictures Chris Hofkens