22 personen uit MICE-sector gaan met Sven Nys fietsen tegen kanker

TREMELO – Van 20 tot 24 februari zal een peloton van 22 gelegenheidsfietsers uit de MICE (Meetings, Incentives, Congressen en Events) –sector een vierdaagse fietstocht maken op het mooie eiland Mallorca, hét fietsparadijs bij uitstek. Ze nemen deel aan #micellorca18, een initiatief van Erik Wood, CEO van EventOnline, een bureau dat meer dan 1 000 klanten helpt bij alle mogelijke organisaties, hostessen levert, teambuildingsactiviteiten in elkaar timmert en is gevestigd aan de Liersesteenweg in Mortsel. Ze worden begeleid door Sven Nys en dat is niet toevallig.

Het project werd voorgesteld in het Sven Nys Cycling Center in Baal waar de gastheer uiteraard het woord nam. ‘Ik heb een boontje voor Mallorca. Per toeval las ik het levensverhaal van Erik en vrij vlug was duidelijk dat wij twee passies delen: fietsen en Mallorca. Ik heb hem gecontacteerd en samen hebben we dit initiatief opgebouwd. Ik vind het dan ook heel leuk dat ik als peter van dit project mag optreden.’

Dit is geen incentive van dertien in een dozijn. Wat deze prestatie apart maakt is dat de deelnemers gaan fietsen om de strijd tegen kanker aan te gaan. De lat ligt hoog: 20 000 euro  inzamelen. In 2014 werd Erik Wood zelf geconfronteerd met teelbalkanker. Hij begon meteen te sporten en overwon de ziekte. ‘Wanneer je het verdict krijgt te horen zijn er twee mogelijkheden: ofwel blijf je bij de pakken zitten, ofwel probeer je beter te worden dan voorheen. Ik maakte het overnemen om in juni 2015 naar Mallorca te gaan maar stelde het uit omwille van mijn drukke werkzaamheden. Later is het er toch van gekomen. Het eiland intrigeert mij. Terwijl andere passagiers bij de landing van het vliegtuig met elkaar zitten te praten, kijk ik met open mond uit het raam. Mallorca heeft mij de kracht gegeven die ik nodig had. Nu trek ik meermaals per jaar naartoe om er te gaan fietsen. Kortom, het is haast mijn tweede thuis geworden. Vroeger was ik een recreatief fietser, nu leg ik 3 000 kilometer per jaar af en beklim ik de Ventoux op anderhalf uur. Hierdoor heb ik ook vermeden dat ik – door mijn ziekte – zou vervallen in een depressie. Soms besef je niet welk geluk je hebt wanneer je gezond bent. We maken ons vaak zo druk over pietluttigheden, terwijl je beter kan genieten van de kleine dingen.’

‘Vorig jaar dan groeide bij mij het idee om mensen uit mijn beroepssector samen te brengen op Mallorca. Uiteindelijk zijn we er met veertien naartoe getrokken. Onmiddellijk namen we het besluit dat we het in 2018 opnieuw gingen doen en dit keer voor een goed doel. Nu zijn we met 22, aangevuld met Sven. Het zijn allemaal klanten en leveranciers van onze firma. Uiteraard hebben we niet lang moeten nadenken naar waar het geld zou gaan. Rompelberg Bicycles Holidays staat in voor het goede verloop ginder.’ De naam doet bij de echte fietsliefhebber allicht een belletje rinkelen. Fred Rompelberg, die het wereldrecord fietsen op zijn naam heeft staan, haalde op de zoutvlakte van Salt Lake City in 1995 net geen 269 kilometer per uur, nog steeds een record. Sindsdien organiseert hij meermaals fietsvakanties op Mallorca. ‘De bedoeling is om zoveel mogelijk bedrijven uit onze sector te overtuigen om te doneren en zo op deze manier onze bijdrage te verlenen aan de Stichting tegen Kanker. Op dit ogenblik staat de teller al op 12 000 euro.’

Iedereen kan het project steunen via https://idonatefor.cancer.be/projects/micellorca18

Op 1 maart wordt in Brussel dan de cheque overhandigd aan de Stichting tegen Kanker.

Tekst: Edwin Mariën
Foto’s: Christian Pierre

Pin It on Pinterest