A_ArchiefFotospecialTurnen

20ste Happy Cup een groot succes

De ‘Happy Cup’ blijft een klassieker in zijn soort. Al voor de twintigste keer zakten binnen- en buitenlandse toppers van 3 tot 5 november 2017 af naar de sporthal Keiskant in Drongen. Drie dagen lang stond daar de Internationale wedstrijd Ritmische Gymnastiek op de agenda.

De ‘Happy Cup’ is een initiatief van turnclub Happy Gym. De competitie was voor zowel voor jongeren (vanaf 9 jaar), juniores en seniores. Er was een allround klassement maar ook een finale per tuig. Elk land mocht één gymnast afvaardigen voor deze finales.

Er namen 156 gymnasten deel uit 26 landen zoals Polen, Roemenië, Bulgarije, Canada, India, Zuid-Afrika en Australië en Rusland. Het niveau was dit jaar zeer hoogstaand! Het ideale moment voor de Belgische meisjes om te tonen wat ze in hun mars hadden en de competitie met een hoger niveau aan te gaan.

Brons voor Aya Courouble op Happy Cup

Op vrijdag stonden hoepel en bal op de planning en op zaterdag was het de beurt aan de tuigen knotsen en lint. De competitie was voor zowel jongeren, junioren als senioren. Naast de tuigfinales was er ook een all-round klassement. De Belgische Aya Courouble (Happy Gym) veroverde op zondag de bronzen medaille in de tuigfinales met het lint en eindigde 2de met de knotsen in de allround competitie!

Tekst: Marc Bogaerts
Foto’s: Eric ’t Kindt