2 maal GOUD op World Cup ACRO te Puurs!

Dit weekend ging in Puurs de World Cup Acro door. Topsportduo’s Noémie Lammertyn & Lore Vanden Berghe (Sportac Deinze) en Kilian Goffaux (Sportac Deinze) & Robin Casse (VGL Niel) speelden er een spannende thuismatch!

WORLD CUP 
Na Maia (POR), waar onze beide topsportduo’s goud behaalden, was het dit weekend de 2e World Cup van het seizoen. 

Noémie & Lore namen het op tegen 3 teams: Israël, Korea en USA. Tijdens de kwalificaties op vrijdag en zaterdag turnden de meisjes 2 goede oefeningen (balans 29,250 & tempo 28,070) en kwalificeerden zich voor de finale op zondag. Ook daar bleven Noémie en Lore kalm en turnden een overtuigende combined oefening met een totaalscore van 28,760. Goed voor goud! 

Kilian & Robin namen het op tegen maar liefst 10 teams uit landen zoals Rusland, Spanje, Korea, Israël, Kazakhstan & Belarus. In Maia bewezen de jongens al dat ze veel in hun mars hebben en ook hier in België turnden ze 2 overtuigende oefeningen in de kwalificaties (balans 27,600 en tempo 28,420). Op zondag mochten ook zij aantreden in de finale. Met hun combined oefening brachten ze ambiance in Sporthal de Vrijhals. De jongens eindigden dan ook verdiend op de 1e plaats met een totaalscore van 29,050!

FIAC
Ook tijdens de jongerencompetitie (Flanders International Acro Cup) was België goed vertegenwoordigd. Marte Snoeck (Sportac Deinze) & Bram Röttger (Volharding Boom) namen deel in de categorie Mixed pair 13-19 jaar. Tijdens de afgelopen PV’s konden we reeds genieten van dit nieuwe topsportduo.

De FIAC was hun eerste internationale wedstrijd samen en ze brachten het er goed vanaf. Het duo nam het op tegen heel wat sterke internationale gymnasten maar wisten het hoofd koel te houden. Na twee goede kwalificatie-oefeningen mochten ze zondag in de finale aantreden. Een mooie combined oefening bezorgde hen een score van 28,950 en een verdiende 1ste plaats!

Foto boven: Raoul Peeters

Foto’s Gymfed klik hier

Bron: Gymfed.be – Delphine Gosseye

 

Hits: 274