1e Europse stop succes voor showskiers

Lac de l’arena, Roquebrune-Sur Argens, Provence-Alpes-Cote D’Azur, Frankrijk – 8 september 2017. Wat een eerste dag in het Europese waterski show landschap! Vandaag vond de eerste Europese tour stop plaats van Flaunt It Swivel Tour. Het was de eerste keer dat de tour zich buiten de VS waagde ondanks dat het vorige zomer een zeer succesvolle internationale editie had georganiseerd!
Vlaanderen werd vertegenwoordigd door 7 dames, waarvan 2 in de 360 divisie:

Joyce Hardy (21), 8900 Ieper, West-Vlaams Showteam
 Ine Vandeweghe (13), 8490 Jabbeke, West-Vlaams Showteam & Hoge Dijken
 Kelly Stultjens (18), 3640 Molenbeersel, WAP Maaseik
 Caro Gilis (17), 2340 Beerse, VVW-Gierle
 Hanneke Bukkems (33), 3650 Elen, Maasmasters & WAP Maaseik
 Anouk Waumans (15), 2300 Turnhout, VVW-Gierle
 Gaëlle Hardy (23), 8900 Ieper, West-Vlaams Showteam

Volgende divisie was de 360 divisie. Hier gaat het niveau meteen een stap omhoog en kunnen de dames volledig ronddraaien op hun ski.  Rookie Ine Vandeweghe, was de jongste deelneemster aan de competitie. Ze was onverschrokken en wilde meteen de competitie aangaan met de meer ervaren dames. Ondanks twee valpartijen skiede ze een ijzersterke routine en werd ze beloond met een bronzen plak! Dan Joyce Hardy, ), het meisje met de eeuwige lach op het water, heeft nog nooit geluk gehad tijdens een swivelcompetitie. Na enkel swivelroutines met valpartijen de voorbije jaren in de VS, skiede ze eindelijk, op haar eigen continent voor het eerst met droge haren naar het strand. Met enkele overheads 360, reverse overhead en one arm 360’s bewegingen, kroonde ze zichzelf de beste in de 360 divisie!  De open divisie was de laatste en de meest spectaculaire divisie. Ze werd gedomineerd door de Amerikaanse vrouwen. Kaila Coffey (19, USA) nam uiteindelijk het goud naar huis!  Morgen (zaterdag 9 september) volgen de individuele dubbels competitie en de showteams. 

In de dubbels doet wereldrecordhouder Lieven Hardy (52), Ieper – West-Vlaams Showteam, mee.

Twee Vlaamse teams (West-Vlaams Showteam en United Belgian Show Ski Team) maken hun opwachting in de namiddag om zichzelf het beste waterski showteam van Europa te noemen.