Sportlaureaten Antwerpen 2021

Voor de fotoboeken verwijzen we naar ons e-magazine. naast een aantal foto’s zijn er ook filmfragmenten..

 

Editie 87 verschijnt laatste week van april 2022

22/4/2022   Antwerpen sportstad…..

 

KLIK Hier om fotoboek te openen

http://www.sidk.be/2022/april2022/sportlaureaten2021_antwerpen/

Tekst Stad Antwerpen foto marc Demartin

Vandaag werden maar liefst 75 individuele sporters, 6 clubs en 44 teamprestaties gevierd tijdens het jaarlijkse sportgala van district Antwerpen en de sportraad.

 

Naast gouden medaillewinnaar Peter Genyn, paralympiër bij de club Wapper, kwamen ook heel wat andere sporters op het podium. Zo werden tijdens het

 

 

sportgala ook jonge zwemmers, voetballers en atleten gehuldigd die zich volop inzetten voor hun sport.

De 6 gehuldigde clubs, Brabo, Wapper, Dosporta, BVAC, Royal Yachtclub en Wielervrienden De Pelikaan, zijn stuk voor stuk clubs met een verhaal. Zo is Dosporta een club voor dove leden, die vooral in het bowling sterk presteert. Wielervrienden De Pelikaan is de grootste wielerclub van het district en wint zowat elke retro-wielerkoers. En aan het Galgenweel werden er in het zeilen door RYCB opnieuw prijzen weggekaapt.

 

 


 

Er werden ook 2 jubilea gevierd. Wapper, de club die actief is in G-sporten, bestaat dit jaar 50 jaar. City Pirates bestaat 100 jaar en is actief in verschillende wijken van Antwerpen. Ook in district Antwerpen is de club actief in Luchtbal, Linkeroever en Dam. De club telt intussen 75 ploegen in competitie en meer dan 1400 voetballende leden.

Hits: 229