140 kinderen genieten van hún kidstriatlon aan het MAS

Zondag 17 juni 2018

Een hoogdag voor Antwerpen, die weer alle eer op zich kan nemen als Sportstad A.

Wij waren erbij en maakten een fotoverslag te bekijken vanaf  dinsdag op deze website.

Maar voor ons begon het om 12.30.

Verslag van Jespo: 

ANTWERPEN, 17 juni 2018 –  Organiseerde Jespo in samenwerking met Atriac en Sporting A in het kader van het Port of Antwerp Triathlon Festival de ‘Jespo Just 4 Fun Kidstriatlon’. 140 kinderen en jongeren tussen 6 en 13 jaar zwommen, fietsten en liepen in het prachtige decor rond het MAS. Deze kidstriatlon was de ideale manier om kennis te maken met de triatlonsport of om eens te proeven van een echte (recreatieve) triatlonwedstrijd, net zoals de professionele triatleten. Na afloop ontving elke deelnemer een leuke medaille, een goodiebag en een gezond stuk fruit, want bij Jespo is elk kind een winnaar.

 

De omgeving van het MAS werd gisteren voor één dag omgetoverd tot een waar triatlonparadijs, zowel voor kinderen als volwassenen. Kinderen en jongeren mochten niet ontbreken tijdens het Port of Antwerp Triathlon Festival. Zij konden deelnemen aan de Jespo Just 4 Fun Kidstriatlon. In totaal namen 140 kinderen deel aan deze recreatieve triatlonwedstrijd die door zo’n 300 supporters rond het parcours werden aangemoedigd. De deelnemers zwommen in het Willemdok en fietsten en liepen daarna in het prachtige decor rond het MAS op het Eilandje. Aankomen deden ze net zoals de professionele triatleten onder de aankomstboog van de World Cup Triathlon.

Met een lage deelnameprijs, de mogelijkheid tot het uitlenen van een fiets en/of helm en afstanden aangepast aan de leeftijd van het kind, zorgden Jespo, ATRIAC en Sporting A ervoor dat elk kind kon deelnemen aan deze recreatieve kidstriatlon. Een rangschikking werd niet gemaakt, want deelnemen en vooral veel plezier beleven stond, zoals steeds bij Jespo, centraal. Met een prachtige medaille rond de nek, een goedgevulde goodiebag rond de schouder en een lekker stuk fruit in de hand, keerden zowel kinderen als ouders voldaan en tevreden huiswaarts terug. Een ervaring die ze nooit zullen vergeten.