EuroMillions Cup Finals 2021

Zondag 21 februari 2021
Top Volley in Merksem, de beker finales een jaarlijks spektakel voor de “Volley liefhebber”.
Onze fotograaf zal aanwezig zijn en dan kan u nagenieten van mooie fotoreportages. Een uitzonderlijk jaar en we schrijven helaas geschiedenis, zonder publiek maar wel online te volgen en op Sporza vanaf 13.30 uur.

Beker finales Volley 2021 (Freddy Vercauteren)

 

De finalisten voor de EuroMillions Cup Finals 2021 bij de mannen zijn bekend!

Dames VC Oudegem – Asterix Avo Beveren
Sporthal Oudegem
Ouburg
9200 – Oudergem
Sporthal Meerminnen B
Asterix
Klapperstraat 103
9120 – Beveren
De belangrijkste wedstrijd van het jaar vindt niet plaats in het sportpaleis maar in de Lotto Arena. Er zijn ook geen supporters ter plaatse maar hopelijk wel veel kijkers voor de buis. Onze fotograaf mocht aanwezig zijn en dat is op zich al een primeur.
De kenners geven toe: er is geen favoriet, de ploegen zijn aan elkaar gelijk en op het scorebord beginnen ze altijd met 0-0.

Eerste set 25-27
De dames weten de wedstrijd spannend te maken, het gaat gelijk op. Maar na een boeiende eerste set is er met kleinste verschil winst voor Asterix. Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd.

Tweede set 12-25
Oudergem heeft een “dipje’ en kan niet doorbreken. Asterix maakt er gretig gebruik van en scoort.

Derde set 20-25
Ook hier loopt Oudergem achter, Asterix weet gebruik te maken van de nu toch zwakkere tegenstrever.
Het werd een spannende eerste en derde set. De tweede set verliep duidelijk in het voordeel van Asterix. Dit duel tussen twee top ploegen is uiteindelijk in het voordeel van Beveren beslecht.

 


Tekst: Volley Belgium

Knack Volley Roeselare was over twee wedstrijden te sterk voor Tectum Achel. Greenyard Maaseik versloeg Lindemans Aalst in de halve finales van de Belgian Cup en plaatst zich voor de finale.

Sporthal Schiervelde
Diksmuidsesteenweg 396
8800 – Roeselare

Steengoed Arena
Sportlaan 10
3680 – Maaseik

Dominique Bayens (Roeselaere): een competitie tussen de sterkste ploegen van het land is uitzonderlijk maar altijd spannend. Een pronostiek bij aanvang wedstrijd? Moeilijk te zeggen, beide ploegen zijn gelijk aan elkaar en het zal een spectaculaire strijd worden.
Deze keer wordt het geen wedstrijd in het Spotpaleis, maar in het kleine Lotto Arena, zonder publiek, dus enkel te volgen via Sporza. VRT is jaarlijks de gast tv en vandaag is er uitzonderlijk ook geen wielrennen op de buis.

De eerste set was duidelijk in het voordeel van Roeselare, 25-21

Tweede set 25-23:  De druk door Maaseik stijgt, waardoor Roeselare in deze set enkele foutjes maakte en dus de tegenstrever even in de wedstrijd liet komen.

Derde set 19-25
We zien een “nieuw” Maaseik,  met meer vuur en geloof in eigen rangen. ook de opslag gaat beter en we zien al duidelijk set vier naderen.

Vierde set 25-19
De scheidsrechters hielden er even de spanning in maar na enkele bangelijke seconden kon Roeselare toch juichen. Enkel de derde set was een opsteker voor Maaseik, nu gaan ze zich terug richten op de competitie wedstrijden.

Met 6 keer winst op rij, is Roeselare de meest stabiele club in dit seizoen.

Na de heren zijn de dames aan beurt

Analyse
Maaseik en Roeselare kennen elkaar op sportief vlak, dat maakt de wedstrijd spannend maar niet voorspelbaar. Roeselare heeft wel ervaring met het winnen van beker finales en nu zes op een rij. Enkel in de derde set was het even nagel bijten. Uiteindelijk hebben ze toch maar laten zien dat ze het nog kunnen. Volley bal heeft veel te leiden wegen Corona, maar ook op sportief vlak zit het de organisatie niet mee. Ze gaan zich als organisatie meer richten op begeleiding van de jeugd, want deze moet zorgen voor een toekomst in het volley.

Finalist 1: Knack Volley Roeselare

In de heenwedstrijd versloeg Knack Volley Roeselare de mannen van Tectum Achel met een overtuigende score van 3-0. In de terugwedstrijd leek het nog heel even spannend te worden. De eerste set zagen de mannen uit Roeselare uit handen glippen. Echter gaf dit geen reden tot spanning. Uiteindelijk stapte Knack Volley Roeselare met een sterke overwinning van het veld. De ploeg won met 1-3 van Tectum Achel en stapte zondagavond nog op het vliegtuig richting Modena.

De ploeg van Steven Vanmedegael kende tot nu toe een sterk bekeravontuur. Ook in de kwartfinale werd overtuigend gewonnen. In de kwartfinale van het bekertoernooi versloeg Knack Volley Roeselare de mannen van VDK uit Gent met 0-3.

Met deze overtuigende overwinningen heeft Knack Volley Roeselare zich welverdiend geplaatst voor de finale van de EuroMillions Cup Finals 2021.

Finalist 2: Greenyard Maaseik

 

De andere halve finale tussen Greenyard Maaseik en Lindemans Aalst leek al gespeeld na de heenwedstrijd. In de heenwedstrijd versloeg de ploeg uit Maaseik de mannen uit Aalst met 3-0. In de terugwedstrijd maakten de Aalstenaren het de ploeg van Joel Banks nog moeilijk. Uiteindelijk wist Greenyard Maaseik ook deze wedstrijd naar zich toe te trekken. Met het winnen van de 5e en beslissende set, brachten zij de eindstand op 2-3 en stelden zij de finale plek veilig.

Ook in de kwartfinale lieten de Limburgers een sterk optreden zien. In deze wedstrijd won Greenyard Maaseik alle drie de sets met 21-25 en liepen met een overtuigende 0-3 zege van het veld.

Op 21 februari spelen Knack Volley Roeselare en Greenyard Maaseik in de Lotto Arena (Antwerpen) EuroMillions Cup Finals en strijden deze ploegen om de felbegeerde beker. De finale is vanaf 13.45 uur live te zien op Sporza. Supporter jij ook vanuit thuis?

Wedstrijden:

Heren
Knack Roeselare – Greenyard Maaseik

En
Dames
VC Oudegem – Asterix Avo Beveren

2020

Freddy Vercauteren 2020

2019

2019 Freddy Vercauteren

Hits: 203

Een reactie achterlaten