“VAS / Regionale kampioenschap knokken voor ieder puntje.”

Op 13 augustus aanstaande stond opnieuw een race voor het Regionaal/Vas kampioenschap op het programma op het korte overzichtelijke Glosso circuit te Arendonk.
De VAS/Regionale piloten reden hun laatste race op het Glosso circuit, er volgen nog 2 wedstrijden in hun kampioenschap op de Duivelsberg te Maasmechelen.

Een om diverse redenen dun deelnemersveld zorgde voor spektakel, en het talrijk verschenen publiek heeft zich gedurende de dag kostelijk vermaakt, met mooie reeksen en spannende finales.

De volgende klassen kwamen in aktie:

Regionaal A (wagens tot 1600cc)

In deze klasse ging favoriet Steven van Nunspeet in Honda Civic er met de winst vandoor en raapt ook nog eens  20 punten op voor het kampioenschap. Didier Dexters in Toyota MR2 ging na hevige gevechten als tweede over de meet, Jean Pierre Verstraeten in Toyota Corolla kon net Davy Wynants in Seat Ibiza voorblijven en mocht het derde trapje van het podium beklimmen.

Regionaal B (wagens boven 1600cc)

De zware jongens zorgden ook dit keer weer voor veel spektakel Andy Leysen in BMW 530 kwam als eerste uit de start chaos waar de heren met 5 naast elkaar op de eerste bocht afvlogen. Andy gaf zijn eerste plaats niet meer af. Achter Andy werd hevig gestreden voor de overige podiumplaatsen. Stijn Severijns in Opel Ascona B wist de tweede plaats weg te kapen voor Dirk Mooren in Opel Astra.

De Promo klasse.

In deze klasse dit keer 12 deelnemers het veld lag in de heats telkens heel dicht bij elkaar. Bram Schepens in Peugeot 106 ging er met de winst vandoor. Yorick Maeyninckx in Opel Kadett kwam als tweede en Wim van Tiggelen in Peugeot 205 kon zijn derde plaats vasthouden tot over de meet.

Tijdens de finales konden we ook nog 2 koprollen (piloten bleven ongedeerd) en diverse valse starts noteren.

De volgende race op het Glossocircuit is opnieuw een opendeur race op 14/15 oktober aanstaande.

 

Peter Grijmans
Persdienst Glosso