A_ArchiefAntwerpenFotospecialLopen

10de editie van de Bollekesloop

Op zondag 10 september vond de 10de editie van de Bollekesloop plaats. Deelnemers legden tijdens de stratenloop een origineel parcours van 5 of 10 kilometer af door Oud-Berchem en Antwerpen. Voor de allerkleinsten was er een gratis kidsjogging van 1 kilometer.

Antwerp Athletics werkt voor de 10de keer samen met Brouwerij De Koninck voor de organisatie van de Bollekesloop, al jaren een van de grootste loopwedstrijden van Antwerpen. De districten Antwerpen en Berchem steunen dit sportieve initiatief. Naast de trofee voor de snelste drie mannen en vrouwen ontvangen dit jaar ook de snelste Berchemse man en snelste Berchemse vrouw op de 5 en 10 kilometer een prijs van het district Berchem. Zowel voor de 5 als 10 km krijgen de 1e, 2e en 3e plaats een geschenkje van het district Antwerpen. Alle deelnemers ontvangen een T-shirt en een gratis bolleke Koninck.

Speciaal voor de gelegenheid worden – naast ballonvaarten en sportschoenen, twee gouden 18-karaats pins, bezet met diamanten, verloot. “We dachten: op één been kun je niet staan, en dus geven we meteen twee gouden pins weg”, lacht medeorganisator Peter Fischer.

Voor de resultaten van de 5km afstand klik op deze link (mannen & vrouwen) De resultaten van het 10km parcours zijn hier terug te vinden (mannen & vrouwen). * Mochten er vragen zijn ivm de tijdmeting gedurende de Bollekesloop, dan neem gerust contact op met de organisatie BibChip via e-mail.  

One thought on “10de editie van de Bollekesloop

Reacties zijn gesloten.