Woensdag 17 oktober 2018

Uitslagen eerste rond

De vierde dag van het ATP250-toernooi van Antwerpen startte met vier wedstrijden: drie in het enkelspel waarbij de Fransman Gilles Simon (ATP-32), de Italiaan Caruso (ATP-167) en de Duitser Struff (ATP-58) zich plaatsten voor de volgende ronde van het toernooi en één in het dubbelspel waar het duo Divij Sharan en Artem Sitak doorstoot naar de kwartfinale.
Nadien was het de beurt aan onze landgenoten Ruben Bemelmans en Joris De Loore op het center court. Zij haalden het niet van het duo Marcel Demoliner (BRA) en Santiago Gonzalez (MEX). “We zijn blij dat we een wildcard hebben gekregen voor het toernooi. We speelden tegen een duo dat vaak samen speelt. In de tweede set hebben we ons kunnen herpakken, maar we hebben net niet het verschil kunnen maken”, aldus Ruben Bemelmans en Joris De Loore.
De Brit Cameron Norrie (ATP-87) is de laatste speler die zich plaatst voor de tweede ronde. Hij won in twee sets van de Spaanse kwalificatiespeler Marcel Granollers (ATP-95).
Twee wedstrijden staan vanavond nog gepland in de Lotto Arena van Antwerpen. Voor het vierde reekshoofd, de Fransman Richard Gasquet (ATP-28) is het de eerste match van het toernooi. Hij speelt om 18u30 tegen de Tsjech Jiri Vesely (ATP-93). Ook de eerste wedstrijd van het toernooi voor de Canadees Milos Raonic (ATP-20), derde reekshoofd in Anwerpen en hij mag het opnemen tegen zijn landgenoot Vasek Pospisil (ATP-79).  Deze twee wedstrijden zullen rechtstreeks te volgen zijn op Sporza (Canvas) vanaf 18u30.

Woensdag was ook Kids Day in de Antwerpse Lotto Arena. Tennis Vlaanderen gaf de gelegenheid aan meer dan 1000 kinderen om vandaag de profs aan het werk te zien. Er was een heus animatiedorp voorzien. De kinderen namen deel aan verschillende sportactiviteiten waaronder een padel match, behendigheid met een tennisbal en meerdere signeersessies, onder andere met Tsonga.

De ballenmeisjes en –jongens kregen vanmiddag het verrassingsbezoek van Diego Schwartzman. De Argentijn kwam hen bedanken voor hun werk tijdens de European Open 2018.

 

Foto Imagellan
Kidsday Foto Imagellan

Zo een 1000 kinderen hebben de wedstrijden van woensdag 17 oktober bijgewoond naar aanleiding van Kids Day. Zij konden volop deelnemen aan verschillende sportieve activiteiten en sessies georganiseerd door Tennis Vlaanderen.