10 miles& Marathon 2019 voorbeschouwing

Donderdag 6 december werd in Antwerpen de 34ste editie van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon voorgesteld. Het grootste loopfeest van het land vindt volgend jaar plaats op zondag 28 april. Golazo en Sporting A willen iedereen aan het bewegen krijgen. Er worden opnieuw 40.000 lopers verwacht. Er zijn verschillende goede doelen, met één daarvan en eventueel de belangrijkste ‘Stop Darmkanker’.

Dagelijks krijgen ongeveer 19 landgenoten te horen dat ze darmkanker hebben. Als men er op tijd bij is, is er grote kans op volledig herstel. Dr. Luc Colemant was aanwezig op de persconferentie en vroeg aan de aanwezige pers om het belang van “eenvoudige” zelfcontrole te doen. Hij noemde ook een ontzettend hoog getal van personen, landgenoten, die nu nog in leven zijn en die wegens de verschrikkelijke ziekte niet zullen deelnemen aan dit sportevenement volgend jaar. 

T-shirt ten voordele van Stop Darmkanker

Ook dit jaar kunnen deelnemers tijdens hun registratie ervoor kiezen om 10 euro te doneren. In ruil gaan ze naar huis met het officiële event-shirt. De opbrengst gaat deze editie integraal naar Stop Darmkanker, een vzw die zich focust op de preventie van darmkanker en zich inzet voor het vroegtijdig opsporen ervan.

 Nieuw in 2019 zijn de 10 officiële voorbereidingsruns. Verder komt er in 2019  een extra bevoorrading voor de deelnemers aan de 10 Miles. Op vier punten kan je gratis water krijgen, toch is een strikte voorbereiding noodzakelijk: begin na de feestdagen aan deze voorbereidingen (luister naar gouden raad van de expert op radio Golden Flash tijdens de kerstuitzending op 24 december 2018 tussen 16 en 18.00 uur).

 Het programma van de AG Antwerp 10 Miles & Marathon 2019 blijft identiek aan dat van de voorbije editie. De eerste wedstrijd van de dag is naar goede gewoonte de AG Antwerp Marathon, met start om 9 uur op Linkeroever en finish op de Grote Markt. Inschrijven voor de Antwerp Marathon is al mogelijk sinds 20 september en het event is opnieuw op weg richting de 3000 deelnemers. Het is de laatste keer dat de marathon in het voorjaar zal plaatsvinden. “Vanaf 2020 verhuist de Antwerp Marathon naar het najaar én een nieuwe locatie. Heel wat deelnemers grijpen de kans om voor de laatste keer te lopen op dit traditionele parcours”, zegt Greg Broekmans van organisator Golazo.

 Om 11 uur zetten de allerkleinsten hun beste beentje voor tijdens de Alpro Kids Run. Om 12 uur is er vervolgens de AG Antwerp Short Run 5 km. De populairste afstand, de AG Antwerp 10 Miles, zal in 3 waves van start gaan om 14.30, 15 en 15.30 uur. De Kennedytunnel en de Waaslandtunnel zijn de blikvangers op het parcours.         

 “De Antwerp 10 Miles & Marathon is er voor iedereen en we willen deze dan ook openstellen naar een zo breed mogelijk publiek”, stelt schepen voor sport Ludo Van Campenhout. “We bouwen verder op het verhaal van vorige editie. We zullen dit jaar ook opnieuw de mogelijkheid bieden aan Antwerpenaars met een A-kaart om aan een kansentarief deel te nemen aan dit grootste loopevenement van Vlaanderen.”

Inschrijven voor de AG Antwerp 10 Miles, de AG Antwerp Short Run of de Alpro Kids Run kan vanaf nu via  www.agantwerp10miles.be.

Nieuw: officiële trainingsruns & vierde bevoorrading op de AG Antwerp 10 Miles

De organisatie zet samen met partners Sportoase en Runners’ Lab in op 10 officiële voorbereidingsruns in en rond Antwerpen. Deze geven deelnemers de kans om zich, samen met de persoonlijke Energy Lab trainingsschema’s, op een verantwoorde manier voor te bereiden en goed getraind aan de start te staan op 28 april.

 

Verder komt er dit jaar een extra bevoorrading voor de deelnemers aan de AG Antwerp 10 Miles. Naast de 3 reeds bestaande bevoorradingsposten en de eindbevoorrading wordt er in 2019 een volwaardige vierde post toegevoegd na ongeveer 2,5 km.

 

Blijf op de hoogte en dat oook via onze website <<<    www..sportindekijker.be