10 Jaar meisjes voetbal op Noorse

Met maar liefst 32 ploegen is Noorse een van de grotere clubs binnen Voetbal Vlaanderen. 2018 is het laatste jaar dat we ook nog de naam KVV mogen gebruiken, in principe ook weer niet omdat ze nu officieel Voetbal Vlaanderen noemen. Toch zal de naam KVV nog lang over de lippen gaan. De geschiedenis van de vele sportieve evenementen kun je niet op 1 twee drie wegschrijven.

1 Mei 2018 werd op Noorse het jaarlijks dames tornooi gehouden en dat dames kunnen voetballen wisten we al. In het Belgisch voetbal is dit nog niet vanzelfsprekend maar de toekomst ziet er ook voor de dames veelbelovend uit. Naast de Red Devils (heren zijn er nu de Red Flames (dames) door vatberadenheid gaan ook de dames hun weg vinden op de voetbalkalender.

Terug naar Noorse, 6 mei was een zonnige dag en daar wisten ze in Kapellen van te profiteren. 10 jaar dames en meisjes voetbal kan je niet onopgemerkt laten voorbij gaan en heel de dag stonden ze extra “in de kijker”.
Het gras was nog groen en de tenten waren er om de speelsters op een deftige manier te ontvangen. Niet enkel speelsters maar ook de supporters waren op post. Ook een natje en een versnapering kon je kopen aan zeer democratische prijzen. Wij van www.voetbal1.be waren er ook en maakten de nodige foto’s en een geluidsmontage.
Het ziet er naar uit dat we ook volgend jaar een vervolg gaan krijgen. Ook zijn er gesprekken om de club extra op te volgen en dan zult u via dit medium alle nieuws ontvangen van een van de grootste clubs ten noorden van Antwerpen.

 

 

Reportage – Marc Demartin

Foto’s zonder logo in midden van foto…. link staat in e-magazine dat verschijnt op donderdag 24 mei 2018. Magazine is gratis en een uitgave van www.sportindekijker.be