1.500 kinderen omnisporten op Het Kiel

ANTWERPEN, 20 mei 2017 – Jespo organiseerde afgelopen zaterdag de grootste omnisportdag van ’t stad waar iedereen gratis aan kon deelnemen. Op deze Zapperdag zijn naar jaarlijkse gewoonte alle kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar welkom. De site aan de August Leyweg op Het Kiel werd omgetoverd tot een groot omnisportpark waar alle Antwerpse jeugd kon kennismaken met het ruime sportaanbod van Jespo.

De site ‘August Leyweg’ werd voor één dag omgebouwd tot een groot sportparadijs. Alle kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar werden ontvangen door de Jespo-mascotte ‘Turbo’ en maakten kennis met meer dan 30 verschillende sporten uit het aanbod. Op Zapperdag konden ouders hun kinderen meteen inschrijven voor het nieuwe sportseizoen 2017-2018 van Jespo.

Meer dan 1.500 kinderen leefden zich een hele dag uit en maakten kennis met verschillende sportdisciplines. Tijdens de Jespo-song dansten, zongen en shaketen alle kinderen en ouders enthousiast op de dansvloer. Toen Tinne Oltmans, – beter bekend van Mila uit de Ketnetserie Ghost Rockers – het podium betrad, ging het Zapperdak eraf. Ook Jespo-peter en snowboardkampioen Seppe Smits, kwam een bezoekje brengen. “Het is fantastisch om te zien hoeveel kinderen en jongeren verschillende sporten komen uitproberen vandaag. Ik heb vroeger ook heel veel sporten beoefend en vindt het superbelangrijk dat iedereen de kans krijgt om dat te doen.”

Alle bezoekers werden verwend met vele initiaties en demonstraties van verschillende sportgroepen van Jespo. Jespo biedt zowel alledaagse sporten als basketbal, badminton, atletiek, voetbal… aan maar ook unieke sporten zoals wushu, shakuma fitness, zeilen, schermen, skiën, snowboarden…  Voor de allerkleinsten toverde Jespo de sporthal om tot een groot bewegingslandschap. 

Met Zapperdag wil Jespo de Antwerpse kinderen en jeugd aanmoedigen om aan sport te doen en zijn nieuw sportaanbod voorstellen voor het nieuwe schooljaar. Bij Jespo kunnen kinderen op een laagdrempelige en recreatieve manier proeven van verschillende sporten. Sporten bij Jespo betekent veel fun en plezier met vrienden en vriendinnetjes.

“Het is fantastisch dat de Antwerpse jeugd zo massaal op deze Zapperdag is afgekomen. Ondanks het wisselvallige weer, werd het een prachtige dag. Er werd heel wat plezier beleefd door de kinderen en er werd weer volop ingeschreven voor ons sportaanbod van volgend jaar. Het was de sportieve afsluiter van ons feestjaar ’10 jaar Jespo’ en het is een knaleditie geworden. Dat is iets om trots op te zijn.”, voegt Frans Van den Wyngaert, voorzitter Jespo vzw, daar nog aan toe.