‘1.000 kinderen omnisporten op Het Kiel!’

Jespo organiseerde  zaterdag  25 mei 2018 de grootste omnisportdag van ’t stad waar iedereen gratis aan kon deelnemen. Op deze Zapperdag zijn naar jaarlijkse gewoonte alle kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar welkom. De site aan de August Leyweg op Het Kiel werd omgetoverd tot een groot omnisportdorp waar alle Antwerpse jeugd kon kennismaken met het ruime sportaanbod van Jespo.

 De site ‘August Leyweg’ werd voor één dag omgebouwd tot een groot sportparadijs. Alle kinderen en jongeren tussen 3 en 18 jaar werden ontvangen door de Jespo-mascotte ‘Turbo’ en maakten kennis met meer dan 30 verschillende sporten uit het aanbod. Op Zapperdag konden ouders hun kinderen meteen inschrijven voor het nieuwe sportseizoen 2018-2019 van Jespo.

Meer dan 1.000 kinderen leefden zich een hele dag uit en maakten kennis met verschillende sportdisciplines. Tijdens de Jespo-song dansten, zongen en shaketen alle kinderen en ouders enthousiast op de dansvloer. Toen Tinne Oltmans het podium betrad, ging het Zapperdak er helemaal af. “Het is fantastisch om te zien hoeveel kinderen en jongeren verschillende sporten komen uitproberen”, vertelt Tinne. Ook Jespo-peter en snowboardkampioen Seppe Smits, kwam een bezoekje brengen. “Ook ik heb vroeger veel sporten beoefend en vindt het superbelangrijk dat iedereen de kans krijgt om dat te doen.”

Alle bezoekers werden verwend met vele initiaties en demonstraties van verschillende sportgroepen van Jespo. Jespo biedt zowel alledaagse sporten als basketbal, badminton, atletiek, voetbal… aan maar ook unieke sporten zoals kung-fu, shakuma fitness, yoga, crossgym, zeilen, schermen, skiën, snowboarden…  Voor de allerkleinsten toverde Jespo de sporthal om tot een groot bewegingslandschap.   Met Zapperdag wil Jespo de Antwerpse kinderen en jeugd aanmoedigen om aan sport te doen en de wekelijkse sportactiviteiten voorstellen voor het nieuwe schooljaar. Bij Jespo kunnen kinderen op een laagdrempelige en recreatieve manier proeven van verschillende sporten. Sporten bij Jespo betekent veel fun en plezier met vrienden en vriendinnetjes.
“Het is fantastisch dat de Antwerpse jeugd zo massaal op deze Zapperdag is afgekomen. De weergoden waren ons dit jaar wel héél goed gezind. Er werd heel wat plezier beleefd door de kinderen en er werd weer volop ingeschreven voor onze activiteiten van volgend jaar. Het was de sportieve afsluiter van een fantastisch sportseizoen”, aldus Frans Van den Wyngaert, voorzitter Jespo vzw.

Programma volgende Jespo-events:

 

  • Finale Just Dance

Woensdag 30 mei 2018 van 14u00 tot 17u00, Arenbergschouwburg, 2000 Antwerpen

 

  • Just 4 Fun Kidstriatlon

Zondag 17 juni 2018 van 12u30 tot 14u00, in de omgeving van het MAS, 2000 Antwerpen

 

Bron – Jespo